Merinovilla

Merinovillaa saadaan merinolampaista. Tuulenan käyttämän merinovillaneuloksen raaka-aine tulee Australiasta ja se kehrätään langaksi Saksassa. Merinolampaat eivät pärjää Suomessa, joten villa on ostettava muualta. Neuloksen valmistajan koneet käyttävät ohutta lankaa, jota ei myöskään valmisteta Suomessa. Langat ovat Öko-tex sertifioituja, samoin myös neulos. Neuloksesta ei täten löydy terveydelle haitallisia ainejäämiä. Neulos suunnitellaan ja neulotaan Suomessa.

100% merinovilla on oiva materiaali kylmään ilmaan. Toisaalta merinovillaisia vaatteita voi käyttää myös kesällä, onhan lampaillakin hyvä olla niin talvella kuin kesälläkin. Merinovillan parhaat ominaisuudet tulevat esiin silloin, kun vaate puetaan suoraan iholle. Se hengittää ja iho ei tunnu märältä hikoillessakaan. Merinovilla siirtää iholta kosteutta, jolloin iho tuntuu kuivalta ja lämpimältä. Merinovilla myös kuivuu nopeasti. Se sopii myös yöasujen materiaaliksi. Se rauhoittaa ja esimerkiksi atoopikoilla helpottaa iho-oireita. Merinovilla reagoi lämpötilaan, lämmittää ja viilentää.

100% merinovilla on ohutta ja hienoa villaa. Se kestää hyvin tavallisen käytön, mutta kovalle hankaukselle joutuviin tuotteisiin sitä emme suosittele.

Merinovillasta ommeltujen vaatteiden huoltaminen on helppoa, joten materiaali sopii mainiosti myös lapsiperheeseen. Neuloksissa käytetty lanka on Superwash-käsiteltyä lankaa, näin ollen neulokset kestävät konepesun villapesuohjelmalla 30 asteessa. Toki ne voi pestä myös käsin huolellisesti. Huuhteluainetta ei käytetä. Merinoa kannattaa pestä harvoin, jotta villassa oleva lanoliini säilyttäisi villan parhaat ominaisuudet. Lanoliinin antibekteeristen ominaisuuksien ansiosta merinovilla säilyy puhtaana ja raikkaana. Käytön jälkeen pelkkä tuuletus riittää.

Näytetään kaikki 5 tulosta