Tuulena - Pikkuinen kangas- ja vaatepuoti

Tuulena

Olin ehkä noin kymmenen vuoden, kun aloin tehdä vaatteita itselleni. Halusin erottua, olla omanlainen ja nautin siitä. Oli kiva nähdä myös oman käden jälki ja onnistua. Hyvin pian aloin jo tehdä vaatteita kavereilleni heidän toiveidensa mukaan. Nautin siitäkin suunnattomasti. Opiskelin ja työskentelin käsityö- ja opetusaloilla vuosia. Sitten sain ihanat lapseni ja oli hetkeksi aikaa pysähtyä myös omien toiveideni äärelle. Yksi elämänvaihe oli nähty ja uusi alkamassa. Lapset syntyivät ja samalla minäkin ikään kuin heräsin. Ymmärsin elämän rajallisuuden. Rohkenin tarttua uudelleen vanhaan unelmaani.

Unelmallani ei ollut vielä nimeä. Aloin pyörittää nimiemme alkukirjaimia ja mietin, saisiko niistä jonkin mielenkiintoisen sanan. Löytyi Tuulena. Se kuvastaa keveyttä, ilmavuutta, tuulen omaista raikkautta. Minulle se ei tarkoita niinkään nopeutta, tuulen nopeutta vaan voimaa, se on osa luontoa. Sitä ei voi ottaa kiinni tai nähdä, sitä ei voi vangita. Se vain on – Tuulena. Tuulena tarjoaa Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja kankaita, vaatteita ja asusteita.

Nautin lasteni kanssa piirtämisestä. Piirrämme usein yhdessä, joskus piirrämme kuosejakin. Niistä tulee kyllä hienon värisiä, kirjavia. On nalleja ja keijuja ja apinoita. Osa niistä päätyy kankaaksi asti, osa ei. Kuosit suunnittelemme siis itse. Vaatteet valmistamme itse ”kotikoneillani”. Työn jälki on täten vähän erilaista kuin teollisesti valmistetulla tuotteella. Miksi käyttää mustaa kun voi käyttää punaista? Tuulenassa saa näkyä värit ja niiden tuhannet sävyt, viileät ja lämpöiset, tummat ja vaaleat. Meillä saa näkyä myös naisellisuus, röyhelöt ja ruusut. Mukana on myös ripaus retroa ja selkeitä värikkäitä printtejä ja modernia yksinkertaisuuttakin. Meillä isot ja pienet, naiset ja lapset voivat käyttää samoja kuoseja ja samantyylisiä vaatteita, samistella. Naisten housuissa on pituutta ja lasten vaatteissa kasvunvaraa. Tuulena kestää aikaa, Tuulena on erilainen, omanlainen.

Tuulenassa tärkeää on Suomi ja suomalaisuus ja eettiset ja ekologiset arvot. Tällä hetkellä kaikki kankaamme kudotaan ja painetaan Suomessa ja vaatteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Pyrimme siihen jatkossakin aina, kun se on mahdollista. Tulevaisuuden haaveena on ottaa mukaan kierrätysmateriaaleista tehdyt uniikkivaatteet. Haaveena on myös yksittäiset printit ja tekstit.

Aluksi, kun opettelin tekemään käsitöitä ja ompelemaan se oli mukavaa. Vähitellen tehdessä siitä kasvoi intohimo. Nyt vaalin sitä tunnetta. Liekki saa roihuta, rapa lentää ja puhetta syntyä. Pääasia, että voin seistä ylpeänä tuotteideni takana ja sanoa, minä tein tämän, tämä on Tuulenaa. Silloin tuotteissa on tunnetta, ne erottuvat ja niitä on kiva tehdä ja käyttää. Ja mikä tärkeintä, polte tekemiseen säilyy. Tervetuloa Tuulenan tielle.

Terveisin,

Tuula